Toon alles (2)

Roparun zoekt nieuwe directeur

11 januari 2018, 08:00
De 8.000 deelnemers in 315 teams halen jaarlijks ruim vijf miljoen euro op voor ondersteuning in palliatieve zorg
De 8.000 deelnemers in 315 teams halen jaarlijks ruim vijf miljoen euro op voor ondersteuning in palliatieve zorg
Michael Beenhakker stopte eind 2016 als directeur bij de Stichting RopaRun. Hij werkte negen jaar voor de stichting. Beenhakker werd opgevolgd door interim-directeur Theo Quaijtaal. De stichting heeft nu een officiële vacature opgezet voor een opvolger.
 
Onder leiding van Beenhakker maakte het loopevenement grote sprongen. Zo starten lopers tegenwoordig niet meer alleen in Parijs, maar ook in Hamburg. Honderden teams en duizenden lopers doen ieder jaar mee. Het initiatief dat in 1992 met een weddenschap begon tussen de op 7 maart vorig jaar overleden Sjaak Bril en Peter van der Noord is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie met 450 vrijwilligers, 8.000 deelnemers in 315 teams. De stichting haalt jaarlijks ruim vijf miljoen euro op voor ondersteuning in palliatieve zorg.
 
Verder professionaliseren
Interim-directeur Quaijtaal moest de organisatie verder professionaliseren en bureau Ten Doeschate Search zoekt voor de stichting nu een opvolger die verder gestalte geeft aan die professionalisering. De kandidaat begrijpt de specifieke cultuur van door vrijwilligers gedragen organisatie, heeft statuur, zoekt geen status en is zo waardig ambassadeur. Communiceert vlot met gevarieerd palet aan stakeholders. Schakelt tussen strategie en uitvoering. Thema’s: risicomanagement, veiligheid, resultaat, verantwoording. Gezochte manager Is breed ontwikkeld. Voor academicus met pragmatische inslag.
 
Meer informatie over de vacature via deze link.
 
gerelateerde items