Toon alles (4)
Edwin Venema

‘Mr. Roparun’ Sjaak Bril (55) overleden

11 maart 2017, 09:00
De bedenker van de Roparun is overleden. Rotterdammer Sjaak Bril overleed op 55-jarige leeftijd aan maagkanker. De Roparun is een jaarlijkse estafette van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Deelnemers lopen in teams meer dan 500 kilometer om geld in te zamelen voor mensen met kanker. De afgelopen 25 edities van de Roparun is al meer dan 72 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Absent bij jubileumeditie

Vorig jaar kwam het bericht dat Bril, die tot dan elke editie mee liep, zelf aan kanker leed. Hij kon dat jaar, de 25ste editie van het evenement, niet meelopen. Bril zei toen tegen de regionale omroep Rijnmond dat hij hoopte om het jaar erop weer mee te kunnen doen. Bij de 25ste editie vorig jaar werd bijna 5,5 miljoen euro opgehaald. 

Parijs én Hamburg

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’ Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 ½ marathon.

72 miljoen al opgehaald

De afgelopen 25 edities van de Roparun is al meer dan 72 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. De opbrengst van de Roparun wordt niet besteed aan onderzoek naar kanker, maar komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Dankzij de Roparun hebben de laatste jaren vele doelen ondersteuning mogen ontvangen. Zoals inloophuizen, hospices en vakantiebungalows, maar bijvoorbeeld ook de stichting Look good, feel better.
Sinds 2002 bestaat de Roparun organisatie uit twee stichtingen: Stichting Roparun Evenementen en Stichting Roparun Palliatieve Zorg.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items