Rondetafeldiscussie PWC opmaat voor Civil Society Congres

16 april 2009, 08:59


Vanavond vindt in Den Haag de rondetafelfdiscussie "Verantwoord en duurzaam ondernemen in cocreatie" plaats. Deze maatschappelijke discussie tussen opinionleaders uit filantropie, bedrijfsleven en politiek wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in samenwerking met Stichting Civil Society en vormt de opmaat voor het komende Civil Society Congres, dat op 9 juni in Rotterdam wordt gehouden. De uitkomsten van het debat vormen mede input voor de "Agenda Filantropie 2010" die tijdens het congres gepresenteerd zal worden.

 


Met het debat bevestigt accountsorganisatie PWC haar leidende positie als maatschappelijk betrokken organisatie in de "charity economy". Het debat vormt een derde, vaste activiteit naast de Transparant Prijs (voor het beste jaarverslag) en sponsoring van het Civil Society Congres.

Volgens initiators Martin Bauman en Paul de Haan is het maatschappelijk debat van vanavond echt opgezet als pre-event van het Civil Society Congres. De inhoudelijke bijdrage van de rondetafeldiscussie zal in de vorm van een kort essay met observaties, meningen en inzichten gecombineerd met een videoverslag het congres versterken. Dit betekent dat de speerpunten van het congres - leiderschap, ondernemerschap, duurzaamheid en cocreatie - ook de rode draad vormen voor de discussie die vanavond onder leiding zal staan van Lennart Booij en prof. Arjo Klamer.

 


Aan de discussie nemen deel: Bas Arends (o.a. Oranjefonds), Cees Breederveld (Rode Kruis), Paul Dekker (o.a. SCP), Rien van Gendt (o.a. SBF, FIN), Sadik Harchaoui (Forum), Mickey Huibregtsen (o.a. De Publieke Zaak), Sandra Lutchman (Common Purpose), Robert Swaak (PWC), Liesbeth van Tongeren (Greenpeace), Steven de Waal (o.a. Open Space Foundation) en Jan Bouke Wijbrandi (Unicef). Opvallende deelnemer is ook oud-staatssecretaris Steven van Eijck (o.a. LHV, Actal). Van Eijck is dagvoorzitter van het Civil Society Congres en zal in die hoedanigheid de highlights van de rondetafeldiscussie met de congresdeelnemers delen.

 


De gespreksonderwerpen van vanavond draaien rond de plaatsbepaling van de civil society en de rol van filantropie daarbinnen. De aanbevelingen van de discussiedeelnemers zullen mede de input vormen voor de "Agenda Filantropie 2010". Deze agenda is een een initatief van Steven van Eijck en het congresprogramma-management om op 9 juni a.s. een visie-document te presenteren waarin aanbevelingen worden gedaan voor een sectorbrede positionering en verbetering van filantropie in Nederland. Een commissie o.l.v. Ted van den Bergh (Triodos Foundation) is op dit moment bezig om een concept-agenda op te stellen. Deze zal naar verwachting eind mei bekend worden gemaakt.

 


Zie ook: www.civilsociety.nl

gerelateerde items