Toon alles (2)

Roderik Bolle: 'Finance & Governance', maar dan constructief disruptief

1 februari 2016, 13:27
Roderik Bolle: DDB's expert voor Finance & Governance.
Roderik Bolle: DDB's expert voor Finance & Governance.
Roderik Bolle is vanaf 1 januari 2016 aan De Dikke Blauwe verbonden als hoofdredacteur van 'Finance & Governance'. De oud-Citybanker geldt in financiële kringen als 'constructief disruptief'. Dat is een beleefde manier om te zeggen dat Bolle bepaald geen mainstream financial is. En dat is precies het profiel dat past bij de journalistieke aanpak van De Dikke Blauwe.
 
Bolle ondersteunt op dit moment vanuit zijn family office Orchestra ruim zestig klanten - stichtingen, pensioen-bv’s en families - met financieel/administratief beheer van alle (vermogens)zaken die zij op hun pad kunnen tegenkomen.  Hij is al sinds eind 1996 actief in de financiële wereld, in eerste instantie als aandelenhandelaar in London, waar hij uiteindelijk bijna acht jaar verbleef. In 2005 kwam hij terug in Nederland, om in de wereld van Private Banking te gaan werken. Via de rol van penningmeester binnen een familiestichting, kwam hij in de vermogensfondsenwereld terecht en heeft deze sindsdien niet meer losgelaten.
 
Zijn financiële kennis van zaken, maar vooral ook het verworven inzicht dat er aan de operationele kant van alle goede doelen nog heel veel efficiëntie te behalen valt, bracht Bolle op het idee om in 2011 Orchestra te lanceren, het eerste family office voor niet alleen families, maar ook hun vermogensfondsen, en stichtingen & verenigingen in het algemeen.

 
Bolle's Orchestra meent 'constructief disruptief' het begrip 'vermogensbeheer' opnieuw te moeten laden: lagere kosten, hogere efficiëntie en gemakkelijker verantwoordelijk kunnen zijn als bestuurder (op afstand). En, last but not least, niet meer een percentage over het belegbare vermogen hoeven te betalen om klant te kunnen worden. Bolle: 'Gedoe is een anagram van Goede. Onze ambities is het om vooral dat gedoe van onze klanten over te nemen, zodat zij zich kunnen concentreren op goed doen.'
 
Binnenkort in DDB Journaal: een uitgebreid interview met Roderik Bolle over zijn visie op de sector en de onderwerpen waar hij voor DDB dit jaar op zal focussen.
 

Meer nieuws & opinie in de rubriek 'Finance & Governance'? Ga naar de SELECT-pagina van hoofdredacteur Roderik Bolle
gerelateerde items