Sir Elton John voorop: rijke Britten doneren meer dan ooit

18 april 2016, 13:00
De Sunday Times Rich List wordt aanstaande zondag bekend gemaakt.
De Sunday Times Rich List wordt aanstaande zondag bekend gemaakt.
Eindelijk weer eens goed nieuws uit de civil society in het Verenigd Koninkrijk. De Britse krant Sunday Times heeft de vijftiende editie van de jaarlijkse Sunday Times Giving List gepubliceerd, waaruit blijkt dat de rijksten in het land meer dan ooit aan goede doelenorganisaties hebben gedoneerd. Zanger Elton John voert de lijst aan met een totaal van 26,8 miljoen pond aan schenkingen.
 
De lijst wordt gedomineerd door miljardairs, ondernemers en celebrities. Bijna een vijfde (178) van de duizend mensen op de Sunday Times Rich List, die aanstaande zondag wordt gepubliceerd, doneerden minimaal een miljoen pond aan goede doelenorganisaties. In totaal gaven de rijken 2,6 miljard in de afgelopen twaalf maanden.
 
Elton John nummer 1
Zanger Elton John en schrijfster J.K. Rowling voeren de lijst aan. De 69-jarige Elton John (vorig jaar nog op de 14e plaats, zie foto hiernaast) schonk het afgelopen jaar 26,8 miljoen pond (bijna 34 miljoen euro) aan goede doelen. Het leeuwendeel van dat bedrag ging naar zijn aids-stichtingen in Groot-Brittannië en de VS. Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling staat op de tweede plek met een totale schenking van 10 miljoen pond (12,5 miljoen euro). Zij stond vorig jaar niet eens in de top 25. Het geld van Rowling ging vooral naar hulporganisaties voor kinderen.
 
gerelateerde items