Resultaten onderzoek geefgedrag vermogende Nederlanders tijdens Philanthropy seminar

11 november 2014, 04:00
Resultaten onderzoek geefgedrag vermogende Nederlanders tijdens Philanthropy seminar
Resultaten onderzoek geefgedrag vermogende Nederlanders tijdens Philanthropy seminar
Tijdens het Philanthropy seminar op 18 december aanstaande delen onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Maastricht resultaten van onderzoek naar filantropie onder vermogende Nederlanders. Bijzonder hoogleraar René Bekkers (foto) deelt de nieuwste resultaten van onderzoek onder een brede steekproef van vermogende Nederlanders, mogelijk gemaakt door Elite Research.

Vermogende Nederlanders vormen een belangrijke bron van inkomsten voor goede doelenorganisaties. Naar schatting 80 procent van alle giften in Nederland is afkomstig van 20 procent van de huishoudens, waaronder veel vermogende Nederlanders. Hoeveel geven vermogende Nederlanders eigenlijk aan goede doelen, en aan welke doelen geven zij? Wat is het draagvlak voor goede doelenorganisaties onder vermogende Nederlanders? Welke voorkeuren hebben vermogende Nederlanders op het terrein van de filantropie? Vragen waarop dit seminar antwoord geeft.

GIN 2015
De cijfers worden geïntegreerd in het onderzoek Geven in Nederland 2015, dat op de komende Dag van de Filantropie (de laatste donderdag van april, 23 april 2015) zal worden gepubliceerd. Paul Smeets (universitair docent Finance, Universiteit Maastricht) licht de bevindingen van recent onderzoek onder vermogende klanten van ABN-AMRO/MeesPierson toe.

Aanvang: 16.00 uur. Locatie: 2e verdieping hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam, zaal HG 2 A 02.

U kunt zich hier aanmelden voor het seminar.
gerelateerde items