Toon alles (1)

Reframing the message: Partin kiest weer beste projectverhaal

30 juli 2017, 10:00
De winnaars van vorig jaar: En Classe.
De winnaars van vorig jaar: En Classe.
Tijdens de Partin-dag op 30 september aanstaande worden weer prijzen uitgereikt aan kleine stichtingen met hun beste projectverhaal. ASN Bank sponsort het prijzengeld en voor het eerst zijn dat er drie: een eerste prijs van 750 euro, een tweede prijs van 500 euro en een derde prijs van 250 euro. Insturen kan nog tot medio september.
 
Partin startte de verhalenwedstrijd enkele jaren geleden als tegenhanger van het overwegend slechte nieuws in de media. ‘Onderzoek heeft aangetoond dat het publiek een beetje geefmoe is geworden, door alle verhalen in de media van strijkstokken en mislukte projecten. Daar moeten wij met z’n allen iets tegenover stellen’, aldus de organisatie. ‘Het resultaat: berichten over hoe het werkelijk gaat, met alle hindernissen en alle onverwachte mee- of tegenvallers. Dat zijn de verhalen over ontwikkelingssamenwerking die ertoe doen. Die geven immers een reëel beeld, maar worden door het brede publiek zelden gehoord.’
 
Kleine goede doelen
Partin maakt de komende weken een voorselectie uit de naar KleineGoedeDoelen.nl ingezonden verhalen en nomineert er maximaal tien voor de te winnen prijs. Een vakjury, bestaande uit professionele journalisten en/of Neerlandici, kiest het prijswinnende verhaal. Ook kan een publieksjury worden ingeschakeld. Alleen verhalen van kleine goede doelen in ontwikkelingssamenwerking met een anbi-registratie komen in aanmerking en de prijzen van 750, 500 of 250 euro zijn bestemd voor een bestemming binnen de doelstelling van de winnende organisaties. 
 
Deelnemen
Uw verhaal insturen kan via het contactformulier verhalen insturen. De prijzen worden uitgereikt op de Partin-dag van zaterdag 30 september in Apeldoorn. Deze dag wordt samen met Mondial Apeldoorn georganiseerd. Dagvoorzitter is Mirjam Vossen.
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
 
gerelateerde items