Toon alles (2)
Edwin Venema

Recordbedragen voor cultuur door BankGiro Loterij

10 februari 2017, 22:00
Cultuurinstellingen die beneficiant zijn van de BankGiro Loterij kunnen komende donderdag een record aan donaties verwachten. In de aanloop naar het Goed Geld Gala van deze goede doelenloterij werd het Leidse Rijksmuseum van Oudheden donderdag al verrast met cheque van € 522.000. Deze extra schenking komt bovenop de €200.000 die het museum van als vaste culturele partner van de BankGiro Loterij in 2017 ontvangt.
 
Donderdag 16 februari onthult de BankGiro Loterij in de Beurs van Berlage wat het totaalbedrag is dat zij in 2017 kan schenken aan musea en culturele instellingen en hoe dit bedrag wordt verdeeld. Ook verrast de loterij andere culturele instellingen met een schenking voor een bijzonder project.
 
Afgelopen donderdag werd museumdirecteur Wim Weijland van het Rijksmuseum voor Oudheden compleet verrast door Albert Verlinde. Als ambassadeur van de BankGiro Loterij stond hij met een cheque van € 522.000 op de stoep van het museum in Leiden.
Met deze schenking kan het museum de entreezaal en de wereldberoemde Egyptische Tempel uit Taffeh omtoveren tot een multifunctioneel podium voor tal van activiteiten.

De Nationale Postcode Loterij keerde tijdens het Goed Geld Gala van afgelopen maandag ook al een recordbedrag uit aan haar beneficianten: 341 miljoen euro.

Het Goed Geld Gala is donderdag 16 februari vanaf 16.00 uur via een live videostream te volgen op de website van de BankGiro Loterij.

 
 
gerelateerde items