Prinses Laurentien spreekt tijdens EFC AGA 2011

25 mei 2011
Nieuws | | Vermogensfondsen


AMSTELVEEN (26 mei) - Aankomend weekend wordt de 22e EFC Annual General Assembly (AGA) en Conference gehouden in Portugal. EFC is de Europese koepel van charitatieve (vermogens)fondsen. Eén van de sprekers is prinses Laurentien. Het thema is ‘Resources and Sustainability - The Oceans'.

 


Oceanen hebben migratiepatronen gedefinieerd, woonomgevingen gecreëerd en waardevolle bronnen aangeboord. De conferentie biedt fondsen en hun partners een kans gebruik te maken van hun eigen bronnen en die in de hele wereld, op het gebied van natuur, mens, kennis, financiën zodat toekomstige generaties van hun werk kunnen profiteren.

 


Inspiratie aan de kust

"De duurzaamheid van fondsen en de mensen en programma's waarin ze investeren, als ook het langetermijndenken, zijn noodzakelijk als fondsen willen dat hun bijdragen aan de maatschappij betekenisvol en blijvend zijn", zegt Emílio Rui Vilar van het European Foundation Centre (EFC). "Ik hoop dat de delegaties tijdens de conferentie inspiratie zullen vinden in de sfeer hier aan de kust."

 


Uitdagingen in maritieme wereld en filantropie

De sessies tijdens de conferentie richten zich op verschillende onderwerpen, zoals milieu, onderwijs, migratie en de financiële crisis. Prinses Laurentien spreekt over ocean governance in Europa; over de stappen die gezet zijn en gezet moeten worden in de Europese maritieme wereld. De rol van de diverse stakeholders is van groot belang om de doelen in de nieuwe maritieme wereld te behalen in een complex model van ocean governance, waar ieder onderdeel systematisch en dynamisch in balans moet zijn met de overige elementen. Prinses Laurentien benadrukt de elementen die van belang zijn in zowel het Europese geïntegreerde maritieme beleid als in de uitdagingen en mogelijkheden voor een nieuw tijdperk in de filantropie.

 


Behalve prinses Laurentien zal onder meer ook president Aníbal Cavaco Silva van Portugal spreken. Klik hier voor meer informatie.