Prijzen vrijwilligerswerk uitgereikt

20 december 2006
Nieuws | | Vrijwilligers

Het regende zaterdagavond 16 december prijzen in het Utrechtse Auditorium van de Rabobank. In aanwezigheid van prinses Maxima werden de MADD-awards, het Nationale Compliment en het Gemeente Compliment uitgereikt.


De ‘hoofdprijs' van de avond was het Nationale Compliment. Deze prijs voor het beste vrijwilligersproject, een initiatief van de vereniging NOV en de Rabobank, werd alweer voor de tiende keer uitgereikt. Drie projecten werden door de jury beloond. De Moedige Moeders kregen van prinses Maxima een cheque van € 12.500. De tweede prijs, een bedrag van € 7.500, ging naar Straatvertegenwoordiging uit Den Haag. Hospice uit Brummen werd beloond met een cheque van € 5.000.



Samen met het ministerie van VWS reikt NOV sinds zes jaar ook een Gemeente Compliment uit, voor de gemeente die met het beste vrijwilligersproject op de proppen komt. De jury onder leiding van voorzitter Margot Vliegenthart riep dit keer de Gemeente Helmond uit tot eindwinnaar. De gemeenten Hellendoorn en Utrecht werden respectievelijk tweede en derde.



Ook de MADD-awards werden weer uitgereikt. Deze prijzen worden toegekend aan organisaties die zich hebben onderscheiden tijdens de Make A Difference Days (3 en 4 november). Er werden maar liefst vier stimuleringsprijzen uitgereikt. Welzijnsstichting Park-3 won met het project Mission Impossible een award voor de MADD-klus, De Catamaran uit Stadskanaal werd MADD-school, Univé Verzekeringen won de award MADD-bedrijf, en Hof, promotie Haags vrijwilligerswerk, werd uitgeroepen tot dé MADD-promotor.