Poelmann wil voorkeursbehandeling bij internetgokken

2 juli 2013, 09:35
Poelmann wil voorkeursbehandeling bij internetgokken
Poelmann wil voorkeursbehandeling bij internetgokken
De plannen van staatssecretaris Teeven om internetgokken per 1 januari 2015 te legaliseren, zijn een doorn in het oog van de goede doelenloterijen. Boudewijn Poelmann, oprichter van de Postcode Loterij, vreest sterk teruglopende inkomsten voor de loterij en daardoor ook voor de goede doelen. Hij wil daarom een voorkeursbehandeling, zegt hij in het NRC Handelsblad.

Een van de voorstellen van Poelmann is om een jaar eerder met internetgokken te beginnen dan buitenlandse aanbieders zoals Pokerstars en Ladbrokes. Ook zegt hij dat het kabinet buitenlandse aanbieders moet verplichten de helft van hun inkomsten te gaan afdragen aan goede doelen, net zoals de Postcodeloterij doet. De goede doelenloterijen (Postcodeloterij, Bankgiroloterij en Vriendenloterij) ontvangen nu jaarlijks zo’n 800 miljoen euro, waarvan de helft verplicht naar goede doelen gaat. Die geldstromen gaan sterk afnemen door de nieuwe wetgeving, vreest Poelmann.

Internetspelletjes
Onderdeel van de conceptwet van Teeven is dat zowel Nederlandse als buitenlandse aanbieders een vergunning moeten aanvragen. Poelmann zegt dat te gaan doen en wil zich gaan richten op internetspelletjes en eventueel sportweddenschappen. Poker ziet hij niet zitten. ‘Dat is te serieus’ en past niet bij het imago van de loterijen.
gerelateerde items