Pilot Postkantoren opgeschaald

13 december 2007

AMSTELVEEN (13 december) - In september zijn negentien goede doelen gestart met een proef met een informatiewand in vijf postkantoren. Een eerste evaluatie viel positief uit, zodat de pilot nu wordt uitgebreid met nog eens vijf postkantoren.


De proef bestaat uit een informatiewand die bezoekers van het postkantoor inzicht geeft in de werkzaamheden van de goede doelen. Dit door middel van brochures, filmpjes en een interactieve actiezuil. In de postkantoren kunnen ook goede doelenartikelen worden aangeschaft.

 


Het doel van de Postkantoren Pilot is om uit te vinden of het postkantorennetwerk een nuttig landelijk informatiekanaal kan zijn in de toekomst. Een eerste evaluatie geeft daarop voorlopig een bevestigend antwoord. Zowel de naamsbekendheid als het imago van de deelnemende doelen lijkt gebaat bij de aanwezigheid op het postkantoor.

 


In eerste instantie is de informatiewand eind september in vijf postkantoren geplaatst. De positieve evaluatie heeft de initiatiefnemers doen besluiten de proef op te schalen met nog eens vijf postkantoren in Apeldoorn, Papendrecht, Amsterdam, Zeist en Den Haag. Het gaat om Formule 1 locaties; dus geen reguliere vestigingen. Vandaar dat de informatiewand enigszins is aangepast.