Partin-dag: gezellig, druk en informatief

4 oktober 2018, 17:00
Partin-dag: gezellig, druk en informatief
Partin-dag: gezellig, druk en informatief
door Erik Boerrigter

Ruim 250 bezoekers waren afgekomen op de Partin-dag 2018 in het Muziekcentrum van de omroep (MCO) in Hilversum. De sfeer zat er meteen in, al bij de koffie waar vele Partin-leden elkaar na een jaar weer troffen. Ook de keynote spreker, Charles Groenhuijsen, trof de juiste snaar met zijn oproep tot optimisme.
 
Hij hield zijn gehoor voor dat, hoewel we denken dat het slecht gaat in de wereld, de cijfers uitwijzen dat het er heel wat beter voorstaat dan, pakweg, twee decennia geleden. De cijfers over absolute armoede in de wereld zijn bijvoorbeeld nu heel wat beter dan toen. Prettig om te horen voor het publiek, bestaande uit vertegenwoordigers van kleine stichtingen die met hun projecten en hun directe contacten in ontwikkelingslanden een bijdrage proberen te leveren aan die betere cijfers. 
 
Jongeren
Dagvoorzitters Marc Broere van ViceVersa en Andhika Rutten, Intercultural Consultant bij het KIT interviewden jongeren op het podium. Want, ook al is de leeftijd van stichtingsbestuurders in het PI bovengemiddeld, betekent dit niet dat jongeren op hun handen zitten. Zij hebben alleen voor andere werkvormen gekozen.  

Calabash Tank voor Rainwater Harvesting
Al met al een zeer positieve dag. De onderlinge kennisdeling is goed op gang gekomen op meer gebied dan een, maar de Calabash Tank voor Rainwater Harvesting springt eruit. Meerdere Partin-leden hebben dit concept geadopteerd, omdat het niet alleen voorziet in een kwalitatief goede oplossing voor de drinkwatervoorziening aan gezinnen, maar tevens werkgelegenheid biedt aan jonge metselaars en doortastende lokale ondernemers. 

Na een middag van workshops kwam de zaal aan het einde van de dag nog eenmaal plenair bijeen. To Tjoelker, Hoofd DS/MO van het Ministerie van Buitenlandse Zaken antwoordde op de vraag wat de particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking kenmerkt met een overtuigd ‘Innovatief en wederkerig’. Daarop gingen de aanwezigen tevreden naar huis. 
 
De Partin-dag 2018 werd gesponsord door Wilde Ganzen. 
 
gerelateerde items