Pak de Passie! magazine over betrokkenheid bij vrijwilligers

15 september 2011
Nieuws | | Vrijwilligers

AMSTERDAM (15 september) - Afgelopen maandag vond de presentatie plaats van het magazine Pak de Passie! In het tijdschrift belichten meer dan twintig auteurs het organiseren van betrokkenheid en het benutten van passie in vrijwilligerswerk. Hoe vind je vrijwilligers. En, nog belangrijker: hoe houd je ze vast?


Bredere bron aanboren

Het magazine laat zien dat het om meer zaken gaat dan alleen tijd in vrijwilligerswerk. Mensen zijn betrokken door bijvoorbeeld hun ideeën te delen, hun netwerk aan te bieden of geld te doneren. Zo wordt een bredere bron aangeboord. De uitdaging voor veel gevestigde vrijwilligersorganisaties is dan ook om dingen anders te gaan organiseren. Dat is waar Pak de Passie! over gaat: wat is betrokkenheid eigenlijk, hoe kun je betrokkenheid herkennen en inzetten en kun je betrokkenheid eigenlijk wel organiseren? Het blad biedt nieuwe gezichtspunten, legt spannende verbindingen en laat inspirerende voorbeelden zien.


Gevarieerde inhoud

Het magazine bevat 96 pagina's met persoonlijke verhalen, columns, boekrecensies en achtergrondverhalen, afgewisseld met quotes, ideeën en verwijzingen naar websites. Met bijdragen van onder meer Marike Kuperus (Kuperus Advies), Lucas Meijs (EUR) en Gerard Donkers (LESI). Pak de Passie! is interessant voor organisaties die met vrijwilligers werken en meer willen weten over hoe betrokkenheid werkt.


Bestellen of downloaden

Pak de Passie! is gratis te downloaden, maar kan ook besteld worden bestellen op de website van MOVISIE voor € 6,95 (exclusief verzendkosten).