Toon alles (2)

Rijke CEO laat Oxfam 41 miljoen pond na

27 augustus 2018, 06:01
Richard Cousins
Richard Cousins
Richard Cousins van cateraar Compass Group laat 41 miljoen pond na aan Oxfam. Dat komt op een mooi moment: de Britse organisatie verloor duizenden donateurs door het seksschandaal op Haïti, waardoor Oxfam 16 miljoen pond moest besparen. Saillant detail: Cousins overleed na een ongeluk en hij had vlak daarvoor zijn testament nog aangepast.
 
Cousins kwam op oudejaarsdag op 58-jarige leeftijd om het leven tijdens een vliegtuigongeluk in Australië. Daarbij kwamen ook zijn beide zonen, zijn verloofde, haar dochter en de piloot om het leven. De CEO paste een tijdje voor het ongeluk zijn testament aanpas: hij liet er een clausule in opnemen dat als hij samen met zijn zonen zou omkomen, het grootste deel van zijn geld naar Oxfam zou gaan.
 
Oxfam laat in een mededeling weten 'extreem dankbaar' te zijn voor de gift en samen met de familie van Cousins en haar eigen instanties na te gaan hoe het geld het best kan worden ingezet. De 41 miljoen pond is ruim het dubbel van wat Oxfam in 2016 en 2017 kreeg aan legaten.  

(Bron: De Tijd)
 
gerelateerde items