Oranjefonds zoekt sociale ondernemers voor Groeiprogramma V

Beeld: Markus Winkler/Unsplash.
Beeld: Markus Winkler/Unsplash.
3 november 2021
Nieuws | | (Social) Impact

Het Oranjefonds begint aankomend jaar met de vijfde jaargang van het Groeiprogramma.  Deze editie heeft een nieuwe insteek en heet Groeiprogramma V: pioniersprogramma. Het richt zich op startende sociale initiatieven en op sociale initiatieven die al enige tijd bezig zijn, maar op zoek zijn naar verbetering of vernieuwing. Het fonds is momenteel op zoek naar nieuwe deelnemers.
 
In het Groeiprogramma worden 60 sociale ondernemers 1,5 jaar lang door coaches en experts begeleid om hun lokale initiatief nationaal op de kaart te zetten. Doel van het programma is deze initiatieven te versterken en hen helpen hun impact te vergroten. Naast inhoudelijke ondersteuning bij de groei, ontvangt het project ook financiële ondersteuning.
 
Het Oranjefonds ontwikkelde het intensieve training- en coachingtraject samen met McKinsey & Company. Het programma bestaat uit onder meer het ontwikkelen van een organisatiemodel, het vinden van de juiste partners, ontwikkeling van leiderschapscapaciteiten, vergroten van juridische, financiële en communicatieve vaardigheden, coaching uit het bedrijfsleven en een bijdrage van maximaal € 50.000,-. Deze bijdrage is bestemd voor de uren die de deelnemers aan het programma besteden en voor de uitvoering van de experimenten. Het programma is opgedeeld in twee modules: Module 1 zal in 2022 starten en module 2 begin 2023. Die laatste kan alleen gevolgd worden als module 1 succesvol is afgerond. Om deel te nemen aan het Groeiprogramma moet het initiatief nieuw en vooruitstrevend zijn en succesvol op lokaal niveau.
 
Het programma start in mei 2022. De werving en selectie van de deelnemers vindt plaats in november 2021 – maart 2022.
 
Bron: Oranjefonds
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.
Lees ook: ‘Cultuurfonds: stem nu op de Museumprijs 2021’