Nieuw Corona Sociaal Herstelfonds start met 4 miljoen

Oranje Fonds stopt 4 miljoen euro in Corona Sociaal Herstelfonds
Oranje Fonds stopt 4 miljoen euro in Corona Sociaal Herstelfonds
23 juni 2021
Nieuws | | Vermogensfondsen

Het Oranje Fonds heeft een sociaal herstelfonds opgericht voor mensen die door de coronacrisis in de problemen zijn geraakt. Dat maakte het fonds gisteren bekend. Het speciale herstelfonds gaat sociale initiatieven, die klaarstaan voor anderen, met geld en kennis ondersteunen. Daarbij zal de nadruk liggen op de thema’s eenzaamheid, armoede en vrijwillige zorg voor kwetsbare mensen.

Kom gezamenlijk in actie

Volgens het Oranje Fonds zijn veel Nederlanders ‘door de coronacrisis in (diepere) eenzaamheid en armoede beland’. Daarom roept het fonds een speciaal herstelfonds in het leven met een startbedrag van ruim 4 miljoen euro. Daarmee wil het fonds door middel van sociale projecten problemen aanpakken die veroorzaakt of verergerd zijn door de crisis. "De sociale gevolgen van deze pandemie verdwijnen niet als de mondkapjes afgaan", aldus directeur Sandra Jetten tegen NOS. "Daarom is het nu tijd om gezamenlijk in actie te komen."

Aanmelden

Organisaties of initiatieven die zich bezig houden met het bestrijden van eenzaamheid kunnen al een beroep doen op het fonds. Vanaf september volgen ook initiatieven op het gebied van armoede, gevolgd door het thema zorgen voor elkaar in november. Aanvragers moeten een rechtspersoon zijn en kunnen een bedrag van 10.000 tot 60.000 euro per jaar aanvragen. De uitgebreide richtlijnen zijn te vinden op de website van het Oranje Fonds. Ook organisaties die juist financiële steun willen geven kunnen daar terecht.
 
Bron: Oranje Fonds, NOS
Klik hier voor meer informatie en aanvragen.
Lees ook: ‘Oranje Fonds reikt drie Appeltjes van Oranje uit’