Oranje Fonds reikt drie Appeltjes van Oranje uit

Oranje Fonds reikt drie Appeltjes van Oranje uit.
Oranje Fonds reikt drie Appeltjes van Oranje uit.
2 juni 2021
Nieuws | | Filantropie

Op dinsdag 1 juni zijn de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2021 bekend gemaakt. Op Paleis Noordeinde reikte koningin Máxima in aanwezigheid van koning Willem-Alexander de prijzen uit aan de gelukkige winnaars. Thema dit jaar was Mentale Kracht.

Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje zijn jaarlijkse prijzen voor drie sociale projecten die zich binnen het Koninkrijk inzetten voor een betrokken en leefbare samenleving. Met de Appeltjes wil het Oranje Fonds waardering uiten voor het werk en de inzet van organisaties door hen in het zonnetje te zetten. Ook hoopt het fonds andere initiatieven te inspireren.

Winnaars 2021

Voor de prijzen waren maar liefst 233 aanmeldingen, waarvan het Oranje Fonds veertig Nederlandse en acht Caribische kanshebbers selecteerde. Tijdens de Stemtiendaagse kon mensen hun stem uitbrengen; dat werd 60.000 keer gedaan. De meeste stemmen gingen naar Zelfregiecentra van Vriendendiensten uit Deventer. Die organisatie bemachtigde daarmee direct een plek in de finale, die op 28 januari online plaatsvond. Daar werden vervolgens uit 12 genomineerden de winnaars gekozen door een jury. De winnaars van de Appeltjes van Oranje 2021 zijn Ixta Noa, Zelfregiecentra van Vriendendiensten en Expertise Center Education Care Saba. De organisaties zetten zich alle drie in voor psychisch kwetsbare mensen.
 

Bron: Oranje Fonds
Lees ook: ‘Prins Bernhard Cultuurfonds reikt Charlotte Köhler prijzen uit’