Universiteit Leiden: onderzoeksagenda Publiek Leiderschap

28 maart 2018, 06:00
De Haagse burgemeester Pauline Krikke zal samen met de Leidse rector magnificus Carel Stolker de onderzoeksagenda in ontvangst nemen op  11 april.
De Haagse burgemeester Pauline Krikke zal samen met de Leidse rector magnificus Carel Stolker de onderzoeksagenda in ontvangst nemen op  11 april.
Wat is publiek leiderschap? Hoe kan onderzoek naar publiek leiderschap worden gestimuleerd? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de uitreiking van de onderzoeks- en ontwikkelagenda ‘Verder met publiek leiderschap’ op woensdag 11 april. De Haagse burgemeester Pauline Krikke en de Leidse rector magnificus Carel Stolker nemen de agenda in ontvangst en een vakjury maakt bekend welk project in 2018 zal worden uitgevoerd.
 
In het project Leadership Crossing Boundaries zijn in 2017 wetenschap en praktijk in het Leiden Leadership Centre (LLC) aan de slag gegaan met de belangrijke vragen rond publiek leiderschap. Door middel van werkgroepen en een interactieve conferentie is de nieuwe agenda voor onderzoek en ontwikkeling vormgegeven. Deze agenda vormt de basis voor innovatieve projecten en duurzame partnerschappen op het vlak van publiek leiderschap. Zowel de Gemeente Den Haag als de Universiteit Leiden financieren het onderzoek.
 
Winnend project
De jury, bestaande uit Simone Roos (Ministerie BZK, directeur-generaal Overheidsorganisatie ABD), Peter Hennephof (gemeentesecretaris Den Haag) en Gerard Bakker (bestuursvoorzitter COA) is gevraagd om de plannen in de agenda te evalueren en het meest belovende project te benoemen. Met dank aan de financiering van de Gemeente Den Haag wordt het winnende project in 2018 uitgevoerd. Het LLC zal met dit project opnieuw een belangrijk vraagstuk over leiderschap onderzoeken, maar vooral ook praktische kennis en kunde ontwikkelen.
 
Programma 
De presentatie van de agenda wordt gegeven door Sandra Groeneveld en Ben Kuipers, onderzoekers van het instituut Bestuurskunde en het LLC. Na de uitreiking aan Pauline Krikke en Carel Stolker maakt de jury het winnende project bekend. Na afloop vindt er een borrel plaats.
 
Leiden Leadership Centre
Het Leiden Leadership Centre van Universiteit Leiden in Den Haag is gericht op onderzoek, onderwijs en leiderschapsontwikkeling. Het LLC biedt (toekomstige) leiders een platform voor voortdurend leren en ontwikkelen, en de mogelijkheden om te experimenteren met anders kijken en anders doen.
 
Presentatie Onderzoeks- en ontwikkelagenda Publiek Leiderschap
11 april 2018
16:00 - 17:00 uur en aansluitend borrel
Spaanse Trap, Wijnhaven
Turfmarkt 99, 2511 DP Den Haag
Aanmelden via het aanmeldformulier
 
gerelateerde items