NYPP: platform voor jonge bestuurders vermogensfondsen

15 maart 2012
Nieuws | | Governance & Finance

AMSTERDAM (15 maart) - De Stichting NYPP (Network Young Philanthropic Professionals), brengt sinds kort jonge bestuurders die de Post Academische Opleiding ‘Jong Bestuurstalent voor Filantropische Vermogensfondsen’ aan de Vrije Universiteit hebben gevolgd, in contact met besturen van filantropische vermogensfondsen.

Reinier Russell, secretaris van de Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk, de organisatie die de opleiding heeft geïnitieerd: “Wij willen graag jonge mensen die zijn opgeleid om bestuursleden van filantropische vermogensfondsen te worden, in contact brengen met de besturen van die fondsen. Jonge bestuurders waarborgen de continuïteit en diversiteit van een fonds. Ook kunnen ze bijdragen aan het verbeteren van de deskundigheid en de professionaliteit van een fonds.”

Netwerken en kennisuitwisseling
De stichting verzorgt ook cursussen en permanente educatie. Daarbij wordt getracht om de onderlinge band van afgestudeerden van de PAO-opleiding te verstevigen door middel van netwerkactiviteiten, werkbezoeken, kennismaking en kennisuitwisseling met ervaren bestuurders van vermogensfondsen.

Fondsen die op zoek zijn naar een jonge goed opgeleide bestuurder of een stageplaats willen aanbieden, kunnen contact opnemen met de Stichting NYPP.