Nu ook landelijke categorie Meer dan handen vrijwilligersprijzen

Nu ook landelijke categorie Meer dan handen vrijwilligersprijzen
Nu ook landelijke categorie Meer dan handen vrijwilligersprijzen
9 juli 2013
Nieuws | | Vrijwilligers

De staatssecretaris van VWS reikt op 7 december, Internationale Vrijwilligersdag, voor de derde keer de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit. Vier projecten ontvangen dan elk € 5.000,-. Behalve lokale afdelingen kunnen nu ook landelijke bureaus meedoen.

Vereniging NOV heeft haar leden opgeroepen mee te doen aan de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. ‘Dit is een prima kanaal om minimaal twee ministeries te laten zien wat we doen’, zegt NOV. ‘Dat er een grote diversiteit aan vrijwilligersactiviteiten is, is nog bij veel mensen onbekend. Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zetten we inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreken onze waardering uit voor al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken.’

Categorieën en thema
Dit jaar worden prijzen uitgereikt in vier categorieën: landelijke vrijwilligersorganisaties of –projecten, lokale vrijwilligersorganisaties of –projecten, bedrijven en gemeenten. Er worden in totaal 24 organisaties en projecten genomineerd, zes per categorie. De vier uiteindelijke winnaars ontvangen ieder € 5.000,-. Het thema van 2013 is het betrekken en werven van vrijwilligers.

Inschrijven en stemmen
Inschrijven voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2013 kan tot 1 oktober. Elke organisatie of project wordt na inschrijving op de site geplaatst en er kan dan direct gestemd worden tot en met 31 oktober. De inschrijving met de meeste stemmen wordt in ieder geval genomineerd. De andere 23 genomineerden worden door een selectiecommissie geselecteerd. Op 1 november worden de 24 genomineerden bekendgemaakt.

Klik hier voor inschrijving.