NOV wil graag in SER

13 februari 2007
Nieuws | | Vrijwilligers

Vereniging NOV is blij met het nieuwe kabinet. Tevreden constateert de koepel dat in het regeerakkoord veel ruimte is ingeruimd voor verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Voorzitter Marius Ernsting vindt het dan ook niet meer dan logisch dat de vrijwilligersorganisaties aanschuiven bij het overleg in de SER.


Een van de thema's die in het nieuwe regeerakkoord prominent naar voren komen is ‘iedereen doet mee'. Het kabinet wil fors inzetten op verbreding en verdieping van arbeidsparticipatie en maatschappelijke participatie. Denk bijvoorbeeld aan de maatschappelijke stages, die wat de regering betreft een verplichtend karakter krijgen in de komende kabinetsperiode.

 


Wanneer maatschappelijke participatie zo cruciaal is in de ogen van de regerende partijen, zouden vrijwilligersorganisaties in de SER, de belangrijkste adviesraad van de regering, moeten kunnen meepraten. Aldus NOV-voorzitter Marius Ernsting. Want het is in de SER dat belangrijke beleidsvoornemens en -wijzingen die betrekking hebben op vrijwilligerswerk worden besproken. Of de uitspraak van Ernsting meer substantie heeft dan de gemiddelde luchtballon, en hoe de aanwezigheid van de vrijwilligersorganisaties in de SER er dan zou moeten uitzien, is vooralsnog niet duidelijk.

 


Zie ook: www.nov.nl