Toon alles (2)

NOV start netwerk ‘Medezeggenschap van vrijwilligers’

27 mei 2014, 04:00
NOV start netwerk ‘Medezeggenschap van vrijwilligers’
NOV start netwerk ‘Medezeggenschap van vrijwilligers’
Vereniging NOV start het netwerk Medezeggenschap van Vrijwilligers om de ontwikkeling van passende vormen van medezeggenschap van vrijwilligers te ondersteunen. In dit netwerk onderzoekt de vereniging hoe medezeggenschap van vrijwilligers vormgegeven kan worden zodat de waarde ervan voor vrijwilligers en voor organisaties zo maximaal mogelijk is.

NOV: ‘Vanuit verschillende organisaties komt de vraag hoe de dialoog met de vrijwilligers vorm te geven. Het expliciet en structureel betrekken van vrijwilligers bij de besluitvorming in de organisatie past bij de professionalisering van maatschappelijke organisaties. Het is in het belang van vrijwilligers en van organisaties om hen te betrekken, juist in deze tijd van grote maatschappelijke veranderingen, waarin een discussie gaande is over de mogelijkheden en de grenzen van vrijwillige inzet en de legitimatie van maatschappelijke organisaties.’

Handleiding
De startbijeenkomst van het netwerk heeft plaats op dinsdag 24 juni van 13.00 - 17.00 uur in Utrecht. De netwerkbijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, leidinggevenden en stafmedewerkers van organisaties die werken met vrijwilligers.
NOV organiseert drie netwerkbijeenkomsten voor organisaties en drie bijeenkomsten voor vrijwilligers die al betrokken zijn bij een vorm van vrijwilligersmedezeggenschap. Met de uitkomsten maakt Vereniging NOV een handleiding voor organisaties en een handleiding voor vrijwilligers. Ook ontwikkelt NOV op basis van deze kennis workshops om organisaties en vrijwilligers te ondersteunen bij het opzetten van medezeggenschap van vrijwilligers.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via dit formulier.
gerelateerde items