Toon alles (1)

NOV pluist Rijksbegroting 2013 na op vrijwilligerswerk

26 september 2012, 04:00
NOV pluist Rijksbegroting 2013 na op vrijwilligerswerk
NOV pluist Rijksbegroting 2013 na op vrijwilligerswerk
Vereniging NOV heeft de Rijksbegroting 2013 nageplozen op vrijwilligerswerk, burgerparticipatie en filantropie. Daarbij heeft de vereniging gelet op aandacht, beleid, voornemens of aangekondigde subsidies voor activiteiten van vrijwilligers en hun organisaties. Klik hier voor de bevindingen.

“Opvallend is het gebrek aan aandacht op een departement als OCW waar men zich toch moet realiseren dat de inzet van meer dan een miljoen vrijwilligers in de cultuur en onderwijs van belangrijk zijn”, stelt NOV. “Welke school functioneert nog zonder? Waar kan men zich cultureel vormen? Teleurstellend is het ook dat het ministerie van VWS zich beperkt tot vrijwilligers in relatie tot (informele) zorg terwijl in de sectoren jeugd, sport en ouderen ook meer dan een miljoen vrijwilligers actief zijn.”

Samenwerking BZK en VMS
Er zijn ook goede berichten. “Positief kunnen we zijn over de aangekondigde samenwerking tussen BZK en VWS in de ondersteuning van het vrijwilligerswerk in relatie tot de Wmo en over de voornemens van El&I, Veiligheid en Justitie en BZK ten aanzien van vrijwilligersorganisaties op hun beleidsterreinen”, aldus NOV.

Klik hier om de bevindingen van NOV te lezen.
gerelateerde items