Employee volunteering: NOV-webinar voor corporate foundations

Employee volunteering: NOV-webinar voor corporate foundations.
Employee volunteering: NOV-webinar voor corporate foundations.
2 juni 2021
Nieuws | | Corporate Foundations Forum

Op donderdag 24 juni organiseert Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) in samenwerking met de Facilicom Foundation en de Vattenfall Foundation het webinar ‘Succesvolle en impactvolle employee volunteering, de 5 principes voor de next step’. Presentatie is in handen van Chris Jarvis, expert op het gebied van employee volunteering. Interessant voor corporate foundations en bedrijven die zich maatschappelijk willen inzetten.

Good Busy

Het webinar is het eerste online event van Good Busy, een nieuwe community van bedrijven die willen bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken – een initiatief van NOV. Het webinar gaat in op de vraag: hoe richt je corporate volunteering als organisatie in? NOV: ‘Als organisatie wil je niet alleen maar onderscheiden met je producten of diensten. Verschil maak je tegenwoordig juist met je maatschappelijke betrokkenheid, met zaken als social return, diversiteit en inclusiviteit. Je daar sterk voor maken vergroot de goodwill bij je doelgroepen. En het verhoogt de trots van je medewerkers voor jou als werkgever.’

Chris Jarvis

Spreker tijdens het webinar is Chris Jarvis, onder meer bekend van zijn TEDx-presentaties. Jarvis is expert op het gebied van employee volunteering en helpt bedrijven over de hele wereld om werknemers te inspireren bij te dragen op maatschappelijk gebied. Dr. Lonneke Roza, voorzitter van Vattenfall Foundation en bestuurslid van Facilicom Foundation over Jarvis: 'Ik werk al een aantal jaar met Chris Jarvis. Ik ben onder de indruk hoe hij op basis van wetenschappelijke inzichten een innovatieve kijk heeft ontwikkeld op hoe vrijwilligerswerk de wereld positief beïnvloedt. Niet alleen omdat de vrijwilliger iets geeft aan een ander, maar ook omdat het vrijwilliger zelf verrijkt.' Jarvis zal de deelnemers tijdens het webinar aan de hand van vijf succesprincipes meenemen in de organisatie van werknemersvrijwilligerswerk; wat kan van belang zijn voor jou organisatie? Hoe neem je mensen mee in maatschappelijke betrokkenheid?

Wanneer?
Donderdag 24 juni, 15u30 – 16u50.
Waar aanmelden?
Aanmelden kan via de website van Facilicom Foundation.

Bron: NOV
Lees ook: ‘Even bellen met… Margot Cooijmans over Corporate Power 2021’
Klik hier voor het programma van Corporate Power 2021 op donderdag 16 september.
NOV