NOV congresseert samen met Stap Twee

15 september 2005
Nieuws | | Vrijwilligers

Op 26 september vindt het tweejaarlijkse congres van vrijwilligersorganisatie Vereniging NOV plaats. De bijeenkomst wordt dit keer georganiseerd in samenwerking met interculturaliseringsprogramma Stap Twee (een initiatief van CIVIQ en FORUM). In het congresprogramma wordt dan ook nadrukkelijk met een interculturele bril naar vrijwilligerswerk gekeken.

 

De samenwerking met Stap Twee is geen toeval, omdat het vijfjarenprogramma dit jaar ten einde loopt. Het congres wordt gezien als een mooie gelegenheid om de resultaten aan het publiek te presenteren. Bovendien stelt Vereniging NOV dat de diversiteit van vrijwilligers voor haar een belangrijk thema is. De titel van het congres is: Een ander gezicht, vrijwillige inzet ingekleurd.

 

Tijdens het congres worden een aantal pittige plenaire debatten gehouden onder prikkelende titels als: Waarom zou ik eigenlijk interculturaliseren? Prem Radhakishun (Premtime) is een van de presentatoren die de discussie in goede banen moet leiden. Andere sprekers zijn onder andere hoogleraar interculturele communicatie David Pinto en trainer/adviseur Edwin Hoffman. Voorts wordt de digitale handleiding interculturalisatie gepresenteerd en de nieuwe portal vrijwilligerswerk gelanceerd.

 

Het congres vindt op 26 september plaats in het Utrechtse Vredenburg. Opgeven kan nog steeds, onder andere via dit inschrijfformulier. Het gehele programma kan bovendien hier tot in detail bekeken worden.  

NOV