Toon alles (1)
Marc Petit

NLFL: Er begint iets te gloren aan de horizon

13 december 2018, 13:00
NLFL: Er begint iets te gloren aan de horizon
NLFL: Er begint iets te gloren aan de horizon
Vijf jaar geleden werd ik lid van Nederland Filantropieland. Vervolgens in de ledenraad, twee jaar in het bestuur en sinds 1 september directeur. Niet helemaal maagdelijk in deze functie gestapt dus. De afgelopen maanden heb ik heel veel partijen gesproken om me een beeld te vormen van wat er allemaal gebeurt en wat de volgende stap kan worden om onze ambities te realiseren. Nu na honderd dagen is het tijd om een eerste indruk te geven.

Commissies en vrijwilligers draaien op volle toeren en de agenda voor 2019 zit al weer bijna vol met tal van activiteiten. We hebben onze stem op veel plaatsten laten horen. Het nieuwe wervingsrooster voor Direct Dialogue, verzet tegen de inperking van de mogelijkheden voor telemarketing, het versterken van de Geefwet en de uitvoerbaarheid van de ANBI-regeling lagen als thema’s op diverse vergadertafels. Mooi ook om te ervaren dat de ruim twintig maatschappelijk partners die ons ondersteunen met tijd en geld, dat allemaal met een warm kloppend hart doen en hun support voortzetten in 2019.

Bestuur en ledenraad hebben hard gewerkt aan plannen voor de toekomst en er begint iets te gloren aan de horizon. Een goed filantropieklimaat steunt op drie pijlers: een betrokken gever, een stimulerende overheid en een moderne sector. Op die drie thema’s ontwikkelen we programma’s en zoeken we maatschappelijke steun. Begin 2019 hopen we alles op een rijtje te hebben. Op alle programma’s zoeken we samenwerkingspartners. Onze kracht moet gaan zitten in het adresseren van thema’s, het mobiliseren van energie en het verbinden van partijen.

Naast alle reguliere activiteiten starten we in 2019 ook met een paar nieuwe programma’s:
  • Een Speakers Academy die door heel Nederland spreekbeurten verzorgt over filantropie.
  • Op weg naar huis (netwerk) bijeenkomsten voor leidinggevenden van kleine goede doelen.
  • Actief faciliteren van filantropie kennis in besturen en raden van toezicht. 
  • Velen uitnodigen tot het beantwoorden van de vraag: Wat is een goed filantropieklimaat?
 
We luiden het nieuwe jaar in op ons eerste Fondsenwerving Café op donderdag 17 januari om 16.00 uur in Café de Paris, Rokin 81 te Amsterdam.
 
gerelateerde items