Nieuwe coöperatie PerspActive wil bruggen slaan tussen generaties

30 november 2016, 14:00
De negen samenwerkende organisaties van PerspActive
De negen samenwerkende organisaties van PerspActive
Eind oktober is een coöperatie gestart van negen organisaties onder de naam PerspActive. Edukans, ICCO, Leprazending, Light for the World, Red een kind, het Leger des Heils, TEAR, Wilde Ganzen en Woord en Daad willen met deze samenwerking mensen in ontwikkelingslanden in staat stellen langdurig een beter leven op te bouwen.
 
‘Daarbij kijkt PerspActive vooruit’, meldt de coöperatie. ‘Hoe zal de wereld er uitzien voor toekomstige generaties en hoe kunnen we nu anticiperen op een duurzame wereld voor iedereen? Wat zijn de vooruitzichten te midden van grote veranderingen zoals snelle bevolkingsgroei, verstedelijking, klimaatverandering en het voedselvraagstuk?’
 
Complementaire coöperatie
De coöperatie zet daarbij de jeugd centraal en slaat bruggen tussen generaties. Met als focus: duurzaamheid, inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het creëren van een stimulerende werk- en leeromgeving. ‘De wereld anno 2030 is daarbij ons uitgangspunt. De gezamenlijke christelijke waarden, kennis, ervaring en inzet van elkaars netwerken leveren een belangrijke bijdrage aan de samenwerking, visie en ontwikkeling van programma’s als antwoord op de gestelde vragen. Daarom is PerspActive een complementaire coöperatie die het gedeelde belang en de effectiviteit vergroot om zo bij te dragen aan een betere wereld voor de nieuwe generatie’, aldus de samenwerkende organisaties.
 
Al eerder sloegen vier organisaties op het gebied van hulp aan kinderen de handen ineen. Onder de naam 'Eén voor Kinderen' zamelen de organisaties Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en UNICEF Nederland met elkaar geld in om kinderen wereldwijd en in Nederland een betere toekomst te bieden.
 
Voor meer informatie over PerspActive: klik hier.
gerelateerde items