Impactverhalen: organisaties en vrijwilligers aan het woord bij Goede Doelen Nederland

Beeld: Yoann Boyer on Unsplash.
Beeld: Yoann Boyer on Unsplash.
14 april 2021
Nieuws | | Goede doelen

Sinds 6 april zijn er op de website van Goede Doelen Nederland (GDN) Impactverhalen te lezen die de maatschappelijke waarde van goede doelen moeten belichten. Goede doelen krijgen daarbij de kans om te laten zien waar ze mee bezig zijn en wat voor impact dat heeft. Ook wordt er extra aandacht besteed aan vrijwilligers die zich op hun eigen manier inzetten voor een goed doel.

Maatschappelijke waarde van het werk van goede doelen

Oplossingen vinden voor maatschappelijk vraagstukken en bijdragen aan een betere wereld is volgens GDN ‘de missie en het bestaansrecht van goede doelen’. De organisatie vindt het daarom belangrijk dat goede doelen ‘laten zien wat ze doen en hoe ze dat doen’. Met Impactverhalen uit de praktijk kunnen goede doelen laten zien welke oplossingen ze als organisatie vinden voor maatschappelijke vraagstukken. Bijdragen die nu al te vinden zijn variëren van ‘Een eerlijke verdeling van coronavaccins’ door Unicef tot ‘Ik ben door mijn buddyhond een ander mens geworden’ door KNGF Geleidehonden.

Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

Ook besteedt het platform sinds kort extra aandacht aan verhalen van vrijwilligers ter ere van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. GDN: ‘Om hun werk goed te doen, drijven goede doelen op de inzet en steun van vrijwilligers. In Vrijwilligers aan het woord vertellen vrijwilligers ieder op hun eigen manier waarom zij zich inzetten voor een goed doel. Deze mooie verhalen laten goed zien hoe divers en bijzonder vrijwilligerswerk kan zijn.’ Zo valt er bijvoorbeeld te lezen hoe Lenneke al van jongs af aan collecteert voor de Hartstichting en zegt vrijwilliger José over haar inzet voor CliniClowns: 'Bijdragen aan CliniClowns vind ik geweldig. Ze leggen de nadruk op wat het kind nog wél kan. Deze positieve insteek zie je overal terug in de organisatie.'

Bron: Goede Doelen Nederland.
Lees hier de Impactverhalen.
Lees hier de verhalen van de vrijwilligers.
Lees ook: ‘CBF: Vijf vuistregels voor duurzame impact