Toon alles (2)

Welkom in de Newsroom van... KNCV Tuberculosefonds

12 juni 2018, 05:00
Welkom in de Newsroom van... KNCV Tuberculosefonds
Welkom in de Newsroom van... KNCV Tuberculosefonds
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: KNCV Tuberculosefonds. 
 
Tuberculose is de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Iedere dag sterven er nog vijfduizend mensen aan deze besmettelijke ziekte, die met een juiste aanpak te voorkomen en te genezen is. De toename van multiresistente vormen van tbc zorgen voor extra uitdagingen. KNCV Tuberculosefonds is een Nederlandse expertorganisatie die over de hele wereld landen helpt hun tbc-bestrijding goed te organiseren binnen de lokale context. 

Dat doet het fonds door kennisoverdracht, wetenschappelijk onderzoek, beleidsontwikkeling en implementatie van tbc-bestrijdingsprogramma’s. Vanuit het hoofdkantoor in Den Haag en twaalf landen/regiokantoren in Azië en Afrika werkt het Tuberculosefonds samen met vele mondiale en lokale partners aan een wereld zonder tuberculose.

Zo heeft het fonds het afgelopen jaar gezorgd dat er nieuwe, snelle diagnosetechnieken breder beschikbaar zijn gekomen, introduceerde de organisatie digital health en organiseerde het de aanpak van resistente tbc met nieuwe medicijnen.
De komende periode richt het Tuberculosefonds zich op het beter bereiken van kwetsbare bevolkingsgroepen, onderzoek naar preventie en het verder versterken lokale infrastructuren en samenwerkingsverbanden tussen overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven.
 
Meer weten over KNCV Tuberculosefonds? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van de stichting ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
 
gerelateerde items