Toon alles (3)

Welkom in de Newsroom van... IMC Weekendschool

3 mei 2018, 04:00
Welkom in de Newsroom van... IMC Weekendschool
Welkom in de Newsroom van... IMC Weekendschool
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: IMC Weekendschool. 
 
IMC Weekendschool is opgericht in 1998 en heeft inmiddels tien vestigingen in zeven grote steden. De school biedt aanvullend onderwijs aan gemotiveerde jongeren uit achterstandswijken in Nederland. Zij leren hun voorkeuren en mogelijkheden in de maatschappij kennen, om uiteindelijk hun eigen toekomst vorm te kunnen geven. Leerlingen volgen drie jaar lang een gevarieerd onderwijsprogramma. Na hun diploma volgen ze het alumniprogramma, waarin ze elkaar verder helpen en gebruikmaken van een intensief vervolgaanbod, zoals masterclasses en concrete carrièrekansen.

Positieve langetermijneffecten 

Het afgelopen jaar namen meer dan elfhonderd leerlingen deel aan het programma, 280 diploma’s werden uitgereikt. Het alumninetwerk groeide naar 2.357 oud-leerlingen. Wetenschappelijk onderzoek toonde positieve langetermijneffecten. IMC Weekendschool staat dan ook voor een onderwijsideaal: dat jongeren uit alle lagen van de samenleving geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan, en vanuit lef en zelfvertrouwen kiezen voor een toekomst die aansluit bij hun eigen interesses en talenten.

Implementatie in regulier onderwijs

IMC Weekendschool blijft de komende periode het weekendschoolonderwijs verbeteren en het alumninetwerk uitbreiden. Belangrijke pijler komende jaren is het implementeren van het lesprogramma in het reguliere onderwijs en het organiseren van programma’s voor nieuwkomers met een verblijfsvergunning.
 
Meer weten over IMC Weekendschool? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van de stichting ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
 
gerelateerde items