Toon alles (3)

Welkom in de Newsroom van... Humanitas

4 april 2018, 04:00
Welkom in de Newsroom van... Humanitas
Welkom in de Newsroom van... Humanitas
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: Humanitas. 
 
Humanitas streeft ernaar dat mensen in een complexe samenleving op eigen kracht iets aan hun eigen situatie kunnen veranderen. Bijvoorbeeld door grip te krijgen op de organisatie van de eigen financiën, door het leven weer op te pakken na detentie, door te leren omgaan met verlies, of door sociale contacten te leggen en te onderhouden. Jaarlijks bieden ruim 24.000 goed geschoolde vrijwilligers van Humanitas hulp op maat aan ruim 65.000 deelnemers. Deze steun wordt geboden binnen zes verschillende thema’s: eenzaamheid, verlies, opvoeden, opgroeien, detentie en thuisadministratie. 

Deskundigheid vrijwilligers is cruciaal 

Humanitas investeert veel in haar vrijwilligers. ‘De deskundigheid van onze vrijwilligers is cruciaal. We blijven daarom investeren in de scholing van onze vrijwilligers, zodat ze hun steeds zwaardere maatschappelijke taken kunnen blijven vervullen. De scholing en begeleiding van een vrijwilliger kost tussen de 400 en 600 euro per jaar. De training wordt steeds belangrijker, omdat eenzaamheid en langdurige armoede steeds meer mensen treffen. Dit zijn bij veel van onze thema’s verzwarende omstandigheden aan het worden. Dat leidt bij Humanitas onder andere tot de ontwikkeling van meer activiteiten gericht op bestrijding van eenzaamheid en armoede.’
 
Meer weten over Humanitas? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van de stichting ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
 
gerelateerde items