Toon alles (3)

Welkom in de Newsroom van... Humanistisch Verbond

29 maart 2018, 06:00
Welkom in de Newsroom van... Humanistisch Verbond
Welkom in de Newsroom van... Humanistisch Verbond
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: Humanistisch Verbond. 
 
Het Humanistisch Verbond is er sinds 1946 voor één reden: de samenleving menselijker maken. De organisatie mengt zich wanneer de vrijheid en waardigheid van mensen in de verdrukking komen door onverschilligheid, haat of bureaucratie. Dat wordt gedaan met lobby’s, bewustwording en opinievorming.  
 
‘We willen een samenleving waarin iedereen vrij kan spreken en waardig wordt behandeld. We komen daarom op voor de rechten van ongelovigen wereldwijd, voor waardige (ouderen)zorg en voor ‘Bildung’ in het onderwijs. Onze inspiratie halen we uit de humanistische traditie van denkers, die teruggaat tot Socrates’, aldus het Humanistisch Verbond.
 
Door het manifest ‘Gouden Pact’ kwam het belang van immateriële zorg op de maatschappelijke agenda. Honderden COA-medewerkers zijn getraind in het herkennen van onveilige situaties voor ongelovigen in AZC’s. Momenteel wordt er een platform ontwikkeld voor levensvragen, van geboorte en afscheid tot eenzaamheid en uitsluiting. Er wordt geïnvesteerd in het promoten van zorgvuldige debatvoering over medisch-ethische kwesties. 
 
Meer weten over het Humanistisch Verbond? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van de stichting ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
 
gerelateerde items