Toon alles (3)

Welkom in de Newsroom van... Greenpeace

28 februari 2018, 05:59
Welkom in de Newsroom van... Greenpeace
Welkom in de Newsroom van... Greenpeace
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: Greenpeace. 
 
Een wereld die draait op schone energie, met bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. Greenpeace wil dat de aarde voor iedereen leefbaar en rechtvaardig is. Dit zijn de doelen:
Schone energie: een belangrijk deel van het klimaatprobleem kunnen we oplossen door te kiezen voor schone energie en er efficiënter mee om te gaan.
Sterke bossen: ontbossing moet worden gestopt om regenwouden, de schatkamers van de aarde, en het klimaat te beschermen.
Levende oceanen: zeereservaten en duurzame visserij zijn de oplossing om onze prachtige onderwaterwereld te redden.
Duurzame landbouw: natuurlijk verbouwde gewassen gezond zijn voor mens én milieu. Daarom pleiten we voor duurzame, gifvrije landbouw.

In 2016 vierde Greenpeace diverse successen. In de Rosszee, voor de kust van Antartica, werd het grootste zeereservaat ter wereld ingesteld. Het moratorium dat het Amazoneregenwoud beschermt tegen ontbossing voor soja, is verlengd tot in het oneindige. Het Canadese Great Bear Rainforest wordt een natuurreservaat. Meer successen vindt u op greenpeace.nl/successen.
 
Meer weten over Greenpeace? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van Greenpeace ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
 
gerelateerde items