Welkom in de Newsroom van... European Cultural Foundation

15 februari 2018, 05:00
Welkom in de Newsroom van... European Cultural Foundation
Welkom in de Newsroom van... European Cultural Foundation
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: European Cultural Foundation (ECF). 
 
De European Cultural Foundation (ECF) is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor een open, democratisch en verbonden Europa powered by culture. Cultuur draagt bij aan het opbouwen van en communiceren over een positieve toekomst in Europa. Het stimuleren van uitwisselingen en grensoverschrijdende culturele activiteiten helpt de ECF dit doel te bereiken. Door:
  • de jaarlijkse Princess Margriet Award for Culture uit te reiken aan culturele changemakers; 

  • reisbeurzen te verstrekken aan kunstenaars; 

  • een uitwisselingsprogramma voor culturele managers te faciliteren; 

  • te lobbyen voor een krachtig Europees cultuurbeleid dat het belang van cultuur in de Europese samenleving onderstreept. 

 
ECF heeft het afgelopen jaar meer dan 120 culturele managers door middel van uitwisseling ondersteund; 25 research & development grants toegekend; 205 reisbeurzen verleend en deelgenomen aan het EU-Cultural Diplomacy platform.

Meer weten over European Cultural Foundation? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van ECF ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
gerelateerde items