Toon alles (2)

Welkom in de Newsroom van... Diabetes Fonds

30 januari 2018, 07:00
Welkom in de Newsroom van... Diabetes Fonds
Welkom in de Newsroom van... Diabetes Fonds
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: Diabetes Fonds. 
 
Ruim 1,2 miljoen mensen in ons land leven door diabetes met de dreiging van blindheid en uitval van hart en nieren. Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doet de stichting via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.
 
Vorig jaar ging het onderzoek naar celtherapie om diabetes type 1 te genezen van start en werd dankzij het Diabetes Fonds de basis ontdekt voor een totaal nieuwe behandeling voor diabetes type 2. De komende periode wil het fonds het binnen vijf jaar testen met nieuwe insulineproducerende cellen uit stamcellen mogelijk maken en wordt onderzoek gedaan naar nieuwe therapieën voor diabetes type 2 en voor complicaties als de diabetische voet.

Meer weten over Diabetes Fonds? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van Diabetes Fonds ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
 
gerelateerde items