Toon alles (2)

Welkom in de Newsroom van... CliniClowns

23 januari 2018, 07:00
Bezoek de newsroom van CliniClowns op De Dikke Blauwe.
Bezoek de newsroom van CliniClowns op De Dikke Blauwe.
Regelmatig stellen wij een van de DDB-partners aan u voor. Organisaties die zich zowel in de gedrukte jaargids en de speciale ‘wachtkamer-editie’ van De Dikke Blauwe, als ook op onze website profileren en de steunwaardigheid motiveert met hun eigen actuele newsroom. Deze keer vragen we uw aandacht voor: CliniClowns. 
 
CliniClowns komen sinds 1992 in contact met zieke en gehandicapte kinderen. De professioneel opgeleide clowns bezoeken nagenoeg alle ziekenhuizen met een kinderafdeling, maar ook hospices, klinieken en andere instellingen door heel Nederland. Ze ontmoeten kinderen ook thuis, op school, tijdens evenementen en online. In 2016 ging dat om 88.284 ontmoetingen. Volgens de stichting gaat een bezoek van de CliniClowns verder dan afleiding en plezier: ‘Kinderen zijn minder bang, kunnen emoties uiten en hebben zelfs minder pijn. Dat komt de behandeling ten goede.’

CliniClowns in 2018

Het komende jaar zet de stichting de kernactiviteit centraal en gaat onderzoeken waar ‘CliniClowns op bezoek’ kan worden uitgebreid of geïntensiveerd en of het ook aan andere doelgroepen aangeboden kan worden.

Meer weten over CliniClowns? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van CliniClowns ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.

Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.
 
gerelateerde items