Nationale Goede Doelen Test komt met nieuwe geefvorm

14 december 2006
Nieuws | | Tax & Legal

In overleg met de belastingdienst heeft de Stichting Nationale Goede Doelen Test een nieuwe geefvorm ontwikkeld: Fiscaal Voordelig Schenken. De nieuwe geefvorm is een variant op een lijfrentegift. Wat nieuw is: de gever hoeft niet meer naar de notaris en kan bij over meerdere jaren uitgesmeerde giften makkelijk switchen tussen begunstigde doelen.


Vroeger was het zo dat gedurende vijf jaar een vast bedrag aan een gekozen doel moest worden geschonken om in aanmerking te komen voor maximale aftrekbaarheid van de belasting. Nadeel: mensen moest zich voor deze hele periode aan een goed doel binden. Bij Fiscaal Voordelig Schenken is het mogelijk jaarlijks aan vijf goede doelen te schenken. Elk jaar kan de donateur, als hij of zij dat wil, weer vijf andere doelen kiezen of de verdeling veranderen.

 


Andere voordelen zitten wat de Stichting NGDT betreft in het gebruiksgemak. Er kan op de website via haar goede doelen test worden uitgezocht welke goede doelen het beste bij de donateur in kwestie passen. Vervolgens kan online in enkele minuten de schenking worden geregeld. Een bezoek aan de notaris is niet meer nodig, en de kosten voor de notariële akte worden door het goede doel in kwestie voldaan. Wel moet de jaarlijks gift per goed doel minimaal honderd euro bedragen. Jaarlijks wordt door de stichting een overzicht van de geschonken bedragen toegezonden, voor de belastingaangifte.

 


Meer informatie op: www.goededoelentest.nl