Nationale Compliment uitgereikt

15 december 2005
Nieuws | | Vrijwilligers

Zaterdag 10 december zijn in Utrecht de winnaars bekendgemaakt van Het Nationale Compliment, Het GemeenteCompliment, de MADD-awards en De Vrijwilliger van Nederland. Het Nationale Compliment ging naar de De Schuilplaats uit Leiden. Hetty Beugelink uit Lelystad mag zich een jaar lang De Vrijwilliger van Nederland noemen.

 

Het was de negende keer dat Het Nationale Compliment, de prijs voor het beste vrijwilligersproject, werd uitgereikt. De juryprijs (12.500 euro waard) ging naar De Schuilplaats uit Leiden. Ook het publiek mocht kiezen. De 6500 online stemmers kenden de publieksprijs toe aan Stichting Kindvriendelijk Goor uit, hoe kan het ook anders, Goor.

 

Om op gemeentelijk niveau het aanmoedigen van vrijwilligerswerk te stimuleren werd ook dit jaar weer het GemeenteCompliment uitgereikt. Dit keer werd deze prijs door Vereniging NOV in samenwerking met het ministerie van VWS toegekend. Winnaar werd de gemeente Helden-Panningen. De gemeenten Vlaardingen en Arnhem volgden rspectievelijk op de tweede en de derde plaats.

 

Op dezelfde avond werd ook nog eens vijf projecten met MADD-awards bekroond. En daarmee was nog geen eind gekomen aan de prijzenregen. Want ook de NCRV bleek een eigen vrijwilligersprijs te hebben bedacht: De Vrijwilliger van Nederland. De jury, waarin onder andere zangeres Willeke Alberti plaatshad, besloot deze prijs toe te kennen te kennen aan Hetty Beugelink uit Lelystad, spil van Theatervereniging J.T.L.   

NOV