Mini-symposium vrijwilligerskracht op 6 december

19 november 2019, 14:05
Mini-symposium vrijwilligerskracht op 6 december
Mini-symposium vrijwilligerskracht op 6 december
Aan de vooravond van de ‘Dag van de vrijwilliger’ slaan Oranje Fonds, ABN AMRO, het programma maatschappelijke diensttijd (MDT) en Social Finance NL de handen ineen tijdens een exclusief en inspirerend mini-symposium over de toekomst van de vrijwilliger. Het mini-symposium is op vrijdag 6 december van 13.00 tot 16.30 in CIRCL, Gustav Mahlerlaan 10B in Amsterdam (inloop met lunch vanaf 12.00). Er is een beperkt aantal plaatsen: wie het eerst komt, maalt het eerst.

Nederland is een land van vrijwilligers. Of je nou trainer bent van het team van je kind, plaatsneemt in een lokaal bestuur of de Nederlandse taal oefent met een statushouder. In Nederland helpen we elkaar en kijken we naar elkaar om. Zodat we iets voor elkaar kunnen betekenen. Maar tegelijk leven we in een wereld die constant verandert. Er komen nieuwe vormen van vrijwillige inzet en de rol van vrijwilligers verandert. Het brengt nieuwe kansen maar ook nieuwe uitdagingen met zich mee’, aldus de organisatoren.

Lucas Meijs en Paul Blokhuis

Aan het mini-symposium over de toekomst van de vrijwilliger levert onder anderen hoogleraar Lucas Meijs (Erasmus) een bijdrage met een lange termijnvisie op vrijwillige inzet. Verder zijn er workshops door Oranje Fonds, ABN AMRO en MDT die vanuit hun expertise met het onderwerp aan de slag gaan om antwoord te geven op vragen als: ‘Hoe zorgen we dat het potentieel dat vrijwilligers ons biedt door de maatschappij op de juiste manier wordt benut? Hoe vind én bind je individuen aan je organisatie? En hoe kan vrijwillige inzet bijdragen aan talentontwikkeling? 
De dag wordt afgesloten door Staatssecretaris Paul Blokhuis.

Aanmelding

Aanmelden kan via info@socfin.nl. Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst geaccepteerd.
gerelateerde items