Toon alles (1)

Mijlpaal Equileap: vijfhonderd miljoen dollar aan beheerd vermogen

4 april 2018, 06:00
Jo Andrews en Diana van Maasdijk
Jo Andrews en Diana van Maasdijk
Equileap, de organisatie van Diana van Maasdijk en Jo Andrews die gendergelijkheid in het bedrijfsleven wil bevorderen, heeft een van de eerste doelen behaald: het overtreffen van vijfhonderd miljoen dollar aan beheerd vermogen met Equileap data. Dit ondersteunt volgens de organisatie de overtuiging dat er een aanzienlijke onbeantwoorde vraag is naar kwaliteitsbeleggingen met de focus op gender.
 
Volgens een vorig jaar gepubliceerd onderzoek is de huidige schatting van het vermogen onder beheer met de focus op gender iets meer dan negenhonderd miljoen dollar. Die schatting bevat overigens nog geen beleggingsproducten die worden aangedreven door Equileap-gegevens.
 
Nieuwe grants
Equileap kreeg in het eerste kwartaal van dit jaar twee nieuwe grants: de Educational Foundation of America gaf 75.000 dollar om een pilotproject te helpen financieren dat kijkt naar gendergelijkheid in gezondheidszorgplannen die door Amerikaanse werkgevers worden aangeboden. Er is ook financiële steun ontvangen van The Sigrid Rausing Trust en Wallace Global Fund heeft haar steun aan Equileap voor het derde jaar op rij vernieuwd. ‘Zonder deze steun zou Equileap in dit stadium van ons werk geen kwalitatief hoogstaand onderzoek kunnen produceren dat gericht is op het aanpakken van systemische genderongelijkheid op de werkplek, of om de boodschap te verspreiden over de kracht van beleggen met de focus op gendergelijkheid om verandering tot stand te brengen’, aldus Equileap.
 
Lees ook: Equileap publiceert eerste ranglijst gendergelijkheid.
 
Lees ook: Equileap lanceert als eerste mondiale index voor gendergelijkheid.
 
gerelateerde items