Toon alles (2)

Microsoft doneert $1 miljard aan clouddiensten

25 januari 2016, 15:56
Microsoft probeert filantropische inhaalslag te maken nu concurrenten als Google al diep tot non profitsectoren zijn doorgedrongen.
Microsoft probeert filantropische inhaalslag te maken nu concurrenten als Google al diep tot non profitsectoren zijn doorgedrongen.
Microsoft maakte vorige week bekend dat het bedrijf cloudcomputerdiensten beschikbaar gaat stellen aan NGOs en universiteiten ter waarde van 1 miljard dollar. CEO Satya Nadella kondigde dit aan tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. De realisatie van het donatieprogramma zal worden uitgevoerd door de nieuwe filantropische tak binnen het bedrijf Microsoft Philantropies dat vorige maand werd opgericht.
 
Wolkendiensten
Cloud computerdiensten bieden opslag, rekenkracht en softwareprogramma's op de servers van de leverancier die door afnemers vanaf hun eigen computers kunnen worden gebruikt. Een voorbeeld is de samenwerking tussen het bedrijf en onderzoekers van de Universiteit van Texas. Die laatsten konden gebruikmaken van het Microsoft Azure cloud platform om overstromingsmodellen uit te rekenen.
 
Volgens Nadella zijn cloud computerdiensten revolutionaire technologieën die kunnen bijdragen aan het creëren van een betere wereld. Door rekenkracht op grote datasets los te laten kunnen oplossingen voor problemen worden berekend. In het geval van de overstromingsmodellen kan bijvoorbeeld worden berekend hoe de waterhuishouding beter georganiseerd kan worden.
 
Digitale kloof
Niet iedereen beschikt echter over voldoende fondsen om zulke diensten af te nemen. Nadella zegt met de donatie de digital divide te willen verkleinen. De digitale kloof wil zeggen dat de ongelijkheid tussen mensen met en zonder toegang tot computers en internet steeds groter wordt.
 
gerelateerde items