Michiel de Wilde nieuwe directeur ECSP

17 september 2013, 12:51
Michiel de Wilde nieuwe directeur ECSP
Michiel de Wilde nieuwe directeur ECSP
Michiel de Wilde MBA is aangesteld als directeur van het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP). Het ECSP initieert en bundelt toegepast wetenschappelijk onderzoek, ontwikkelt leerprogramma’s en managementinstrumenten, met als doel de effectiviteit van de Europese filantropische sector te verhogen.

De Wilde: ‘De internationale filantropische sector speelt een steeds grotere rol bij het aanpakken van uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelt zich snel. Naast geven is bijvoorbeeld in toenemende mate sprake van sociaal verantwoord lenen en investeren. Ik zie er naar uit om de professionalisering van deze sector te gaan ondersteunen. Door de inbedding binnen de Erasmus Universiteit is het ECSP hiervoor zeer sterk gepositioneerd’.

‘Brede ervaring’
Philip Hans Franses, decaan van de Erasmus School of Economics en lid van de raad van toezicht van het ECSP, voegt daaraan toe: ‘Wij zijn bijzonder verheugd dat Michiel de Wilde zijn brede ervaring gaat inzetten om het ECSP door te laten groeien tot een toonaangevend Europees instituut, op een maatschappelijk groeiend en relevant werkterrein en met de grote Europese filantropische fondsen als aansprekende en ook uitdagende primaire doelgroep’.

IUCN
De afgelopen twaalf maanden was Michiel de Wilde executive director ad interim van IUCN NL, de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature. Binnen IUCN werken natuurorganisaties, wetenschappers, het bedrijfsleven en de overheid samen aan het behoud, herstel en duurzaam gebruik van natuur en natuurlijke hulpbronnen.

Verleden
De Wilde is organisatie-adviseur bij McKinsey en ondernemer geweest en heeft daarna zijn aandacht gericht op de werkterreinen duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en internationale ontwikkeling. Hij was managing director van de PharmAccess Foundation, gericht op verbetering van de gezondheidszorg voor lagere inkomensgroepen in Afrika, lid van de raad van bestuur van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en algemeen directeur van Aidenvironment, een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling en MVO. De Wilde heeft ook bestuursfuncties vervuld bij diverse maatschappelijke organisaties, zoals de RAIN Foundation, de Adessium Foundation, de Ecological Management Foundation en Goede Waar & Co. In 2012 was hij voorzitter van Springtij, het jaarlijkse nationale duurzaamheidsfestival op Terschelling. Sinds 2003 is hij als externe coach aan BoerCroon Young Executives verbonden.
gerelateerde items