Toon alles (4)

Meer dan handen vrijwilligersprijzen weer van start

12 september 2017, 09:00
De inschrijving voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2017 is geopend. Inschrijven kan tot 7 december.
De inschrijving voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2017 is geopend. Inschrijven kan tot 7 december.
De inschrijving voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen is geopend. Met deze prijzen zet het ministerie van VWS inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreekt ze haar waardering uit voor vrijwilligers. Nieuw dit jaar is dat gemeenten vrijwilligersorganisaties, -initiatieven en -projecten uit hun gemeente voordragen. Landelijke organisaties kunnen zichzelf aanmelden. Inschrijven kan tot 7 december.
 
Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën: Landelijk, Lokaal en de Vriendenloterij Passieprijs. Lokale organisaties organiseren activiteiten in hun gemeente of in een regio. Voor de categorie Landelijk kunnen landelijke organisaties of afdelingen of projecten van landelijke organisaties inschrijven. Voor de Vriendenloterij Passieprijs komen individuele vrijwilligers in aanmerking.
 
Gemeenten
Dit jaar kunnen lokale vrijwilligersorganisaties, -initiatieven en -projecten alleen door hun gemeente worden ingeschreven. Elke gemeente mag drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Gemeenten moeten daarbij ook duidelijk maken wat ze zelf doen aan erkenning en waardering van vrijwilligers(werk). Dit kan van alles zijn: van het organiseren van lokale vrijwilligersprijzen, een feestavond tot het beschikbaar stellen van faciliteiten.
 
Stemmen
Alle inschrijvingen worden direct op www.vrijwilligersprijzen.nl gepubliceerd. Vanaf 7 december kan het publiek op alle aangemelde organisaties en projecten stemmen. Daarnaast worden per categorie 6 projecten en/of vrijwilligers genomineerd voor de juryprijs. Zij worden op 11 januari 2017 bekendgemaakt op de website. De uitreiking vindt plaats op 2 februari 2018.
 
Prijzen
De juryprijzen voor de projecten en organisaties bedragen ieder 5.000 euro. De publieksprijzen 2.000 euro. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld ter waarde van 1.000 euro (juryprijs) of 500 euro (publieksprijs).
 
De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De prijzen worden ondersteund door Vereniging NOV, VNG en de VriendenLoterij.
 
Meer informatie op www.vrijwilligersprijzen.nl
 
gerelateerde items