Meer dan handen vrijwilligersprijzen: stemmen kan weer

18 december 2017, 08:00
Meer dan handen vrijwilligersprijzen: stemmen kan weer
Meer dan handen vrijwilligersprijzen: stemmen kan weer
De stemronde van De Meer dan handen vrijwilligersprijzen is weer begonnen. De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden sinds 2011 uitgereikt, met ondersteuning van Vereniging NOV, VNG en de VriendenLoterij. Stemmen op vrijwilligersorganisaties kan tot en met 30 januari via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Behalve landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties en -projecten maken ook vrijwilligers die onmisbaar zijn (geweest) voor deze projecten kans op een prijs. De ingeschreven projecten en organisaties kunnen deze vrijwilligers voordragen voor de VriendenLoterij Passieprijs.

Categorieën
Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van vijfhonderd tot vijfduizend euro. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een jury én een door het publiek dat tot en met 30 januari 2018 een stem kan uitbrengen op zijn of haar favoriete project en vrijwilliger.
 
Lokale aanmeldingen
De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Dit jaar speelden gemeenten een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Ruim vijftig gemeenten meldden projecten aan. Een overzicht van deelnemende gemeenten is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl/gemeenten.
 
Selectiecriteria
Het thema dit jaar is: vrijwilligers maken het verschil. De jury beoordeelt de projecten en initiatieven daarom onder andere op hoe zij met vrijwilligers het verschil maken voor hun omgeving of gemeente of via hun eigen vrijwilligersbeleid voor hun vrijwilligers. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt. De prijsuitreiking is op 2 februari 2018. 
 
gerelateerde items