Toon alles (3)

Voetballer Mats Hummels sluit zich aan bij Common Goal

18 augustus 2017, 15:00
Mats Hummels geeft gehoor aan de oproep van Juan Mata om een procent van zijn salaris aan het goede doel te doneren.
Mats Hummels geeft gehoor aan de oproep van Juan Mata om een procent van zijn salaris aan het goede doel te doneren.
Na Juan Mata van Manchester United heeft nog een wereldkampioen zich aangesloten bij het Common Goal-initiatief. Verdediger Mats Hummels van Bayern München gaat in de toekomst één procent van zijn jaarlijkse salaris doneren aan maatschappelijke projecten.
 
De donaties van Mata en Hummels vloeien in een collectief fonds dat gelanceerd wordt door Streetfootballworld. Deze social enterprise in Berlijn bestaat uit een groep van 123 ngo’s en wil de effectiviteit van voetbal gebruiken om sociale problemen te bestrijden. ‘Toen ik van het initiatief hoorde, voelde ik meteen dat dit idee een groot potentieel heeft om door middel van voetbal een blijvende bijdrage te leveren aan de samenleving’, zegt Hummels.
 
‘Grote dag voor het voetbal’
Juan Mata’s reageerde enthousiast op Twitter: ‘Vorige week kreeg ik een onverwacht sms'je van Mats. Hij liet me weten dat hij graag deel wilde uitmaken van Common Goal. Ik heb hem meteen in contact gebracht met de organisatie en nu is hij ook een lid van Common Goal. Dit is alweer een grote dag voor het voetbal en dat stemt me erg blij. Wilkommen, Mats.’
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
gerelateerde items