Toon alles (3)

Mardjan Seighali nieuwe directeur UAF

13 maart 2013, 10:53
Mardjan Seighali nieuwe directeur UAF
Mardjan Seighali nieuwe directeur UAF
Het UAF heeft een nieuwe directeur: Mardjan Seighali. Ze volgde op 1 maart Kees Bleichrodt op, die in november vorig jaar overleed.

Mardjan Seighali (foto) vluchtte in 1992 uit Iran naar Nederland en studeerde hier met steun van het UAF. Zij werkte eerder als directeur bij de Stichting Erfgoed Nederland en als manager in de jeugdzorg en bij de reclassering. “Vraag niet wat uw land voor u kan doen, maar wat u voor uw land kan doen. Voor mij als vluchteling zegt dat alles”, zegt Seighali over de motivatie om directeur te worden van het UAF. “Nederland heeft mij veel gegeven toen ik hier als vluchteling met twee kleine kinderen aankwam. Ik heb kunnen studeren en een nieuw leven kunnen opbouwen in vrijheid. Ik vind het heel belangrijk om iets terug te doen.”

Maatschappelijke onverschilligheid
“Tegen de algemene stroom van maatschappelijke onverschilligheid in roeien is de hoogst denkbare prioriteit. We leven in een gepolariseerde samenleving. Je kunt je daar erg over opwinden, maar je moet met zakelijke argumenten komen om de kloof te dichten en daarbij de talenten van vluchtelingen voor het voetlicht brengen. Ik heb een nuchtere kijk en ik ben er van overtuigd dat vluchtelingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse kenniseconomie”, aldus de kersverse directeur.
gerelateerde items