Lessen van de coronacrisis: online middagconferentie vanuit de Jaarbeurs

Beeld: National Cancer Institue on Unsplash.
Beeld: National Cancer Institue on Unsplash.
28 april 2021
Nieuws | | Filantropie

Op vrijdag 21 mei organiseert de VU School of Governance vanuit de Jaarbeurs Studio’s een online middagconferentie rondom twee rondetafelgesprekken over de lessen van de coronacrisis. Sprekers zijn o.a. Aura Timen (Hoofd Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding RIVM en bijzonder hoogleraar VU) en Maurice van den Bosch (Voorzitter Raad van Bestuur OLVG Ziekenhuis Amsterdam).

Zorgsector

De coronacrisis heeft een grote impact op de zorgsector, die momenteel onder grote druk staat. In de middagconferentie wil de VU School of Governance bijdragen aan de discussie over de weerbaarheid en kwetsbaarheid van de sector. Er wordt daarbij ingegaan op vragen als ‘Hoe benutten we deze ervaringen?’ en ‘Hoe zorgen we dat we beter voorbereid zijn bij een volgende pandemie?’. Maar ook: wat leren deze ervaringen over hoe we de zorgsector als geheel sterker moeten maken?

Programma

De online conferentie wordt vorm gegeven rondom twee rondetafelgesprekken. De twee rondes beginnen met een korte presentatie van de sprekers, waarna er bij een tafelgesprek ruimte is voor interactie met de deelnemers. Maurice den Bosch: ‘We zullen naar een landelijk herstelplan voor het zorgpersoneel moeten. Laten we samen nadenken hoe we onze mensen kunnen helpen. Ze hebben veel patiënten zien sterven, veel leed gezien, veel meer dan ze gewend zijn. Maar wij moeten wel door, en het herstel van de crisis zal minstens net zo lang duren als de crisis zelf.’ De tafelgesprekken worden geleid door Ruud Koolen (Directeur Dutch Health Hub Jaarbeurs).

Dutch Health Week

De conferentie vindt plaats tijdens de Dutch Health Week (18 t/m 21 mei), de eerste editie van het grootste online evenement voor de zorgsector in 2021. Dit event heeft als doel om professionals in de zorg en de life sciences te inspireren en kennis te laten maken met nieuwe ontwikkelingen en innovaties.
 
Bron: VU Amsterdam
Klik hier voor het volledige programma en inschrijven.
Lees ook: ‘De crisis die we niet zagen aankomen. Evenals de respons' door Jamy Goewie.
VU