Lancering boek over financieel risicobeheer

29 september 2010
Nieuws | | Governance & Finance

AMSTELVEEN (29 september) - Maandag 4 oktober zal het boek "Goed Geld Beheer" over het beheersen en benutten van financiële risico's door non profits-organisaties worden gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens een aan dit onderwerp gewijd middagcongres op Paleis Soestdijk. "Goed Geld Beheer" verschijnt als deel in de reeks ‘Filantropische Studies' van de VU en wordt uitgegeven door Lenthe Publishers.

Welke risico's loopt een organisatie in het publieke domein en moet u deze alle vermijden of juist sommige omarmen? Op deze en andere vragen geeft het boek "Goed Geld Beheer" antwoord. Auteurs Liesbeth Rutgers en René Willemsen geven in hun boek een nieuwe en soms verrassende kijk op verschillende aspecten van risico en risicobeheer. Het eerste exemplaar zal op 4 oktober a.s. worden overhandigd aan prof. Theo Schuyt tijdens een middagcongres op Paleis Soestdijk.

Lang leve het risico!
Het programma, dat wordt aangeboden door de werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit in samenwerking met IBS vermogens beheer en Triple-R Risk- & Investment Consulting, omvat een vijftal bijdragen rondom het thema "Lang leve het risico!", waaronder die van co-auteur dr. René Willemsen. Hij zal dieper ingaan op de risico's bij vermogensbeheer voor not-for-profit instellingen.

"Goed Geld Beheer. Leidraad voor het nemen van verantwoorde risico's", door Liesbeth Rutgers en René Willemsen. Reeks: Filantropische Studies VU. Uitgegeven door Lenthe Publishers. €19,50,- Te bestellen via www.bol.com of door een mail te sturen aan: dorette.ploegmakers@lenthe.nl