'Geen vitale filantropische sector zonder goed onderwijs' 

11 juni 2017, 08:00
‘Geen vitale filantropische sector zonder goed onderwijs’: bij dit thema staan verschillende sprekers op 15 juni stil tijdens het openingsevent van de nieuwe alumnivereniging Fundraising, Grantmaking & Sponsoring (FG&S) op de hogeschool Windesheim te Zwolle. De opening van een alumnivereniging is een initiatief van voormalige studenten/cursisten FG&S. Sprekers zijn onder anderen gastdocent Denise Go-Feij en docent Pascal de Vries.
 
Hogeschool Windesheim is al jaren actief met het Fundraising Grantmaking & Sponsoring minor- en cursusprogramma. Het is ontstaan op initiatief van hoogleraar filantropie Theo Schuyt (VU) en mede gevormd en verbeterd door betrokken medewerkers uit de filantropiesector en docenten van hogeschool Windesheim. 

Openingsevent

Donderdagmiddag 15 juni vindt het openingsevent plaats van de gloednieuwe almunivereniging Fundraising, Grantmaking & Sponsoring (FG&S) plaats op de hogeschool Windesheim te Zwolle, een initiatief van oud-studenten en –cursisten van deze opleiding. Verschillende sprekers zullen tijdens het openingsevent het onderwerp ‘Geen vitale filantropische sector zonder goed onderwijs’ belichten.

Denise Go-Feij gastspreker

Denise Go-Feij, een van de gastdocenten FG&S en reeds jaren werkzaam in de filantropiesector en binnen het onderwijs, zal deze middag vanuit haar eigen ervaring kijken naar het belang van onderwijs in de filantropische sector, onder het motto ‘Once you stop learning you start dying (Einstein)’. Daarnaast zal FG&S-docent Pascal de Vries een mini-college verzorgen over (crowd)funding. Hij beziet onder andere de afweging tussen empathie en ratio bij besluitvorming in de charitas.
 
Nieuwe opleidingen starten in september
Per september 2017 biedt Windesheim weer een minor Fundraising Grantmaking & Sponsoring (FG&S) voor hbo-studenten aan. Studenten van alle hbo’s in Nederland kunnen aan deze minor deelnemen. Bij voldoende aanmeldingen start in september eveneens het cursusprogramma FG&S. ‘De belangstelling voor de cursus was afgelopen jaar ongekend goed en ook voor dit najaar zijn al weer diverse aanmeldingen binnen, er is nu nog beperkt plaats’, aldus projectleider FG&S Bert Sleijster.

Middagprogramma

Tijdens het middagprogramma wordt aan studenten en cursisten die recent de minor of cursus FG&S succesvol hebben afgerond, hun diploma FG&S uitgereikt. Bezoekers van het openingsevent zijn welkom op 15 juni v.a. 14.30 uur in het F-gebouw (F0.20). Het programma start om 15.00 uur en zal rond 17.00 uur worden afgesloten met een netwerkborrel. 
 
►Kosteloos aanmelden? Klik hier
♦Meer info over het minor- en cursusaanbod Fundraising Grantmaking & Sponsoring?  Zie de website van Windesheim of mail aj.sleijster@windesheim.nl 
Nieuw:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items